Glasverzekering

Glasverzekering

Een bal door de ruit of een ongelukje tijdens het ramen lappen? De glasverzekering vergoedt schade aan glas dat deel uitmaakt van uw woning.

Waarvoor bent u verzekerd?

Vaak is een glasverzekering opgenomen in de woonhuisverzekering (opstalverzekering) of de inboedelverzekering. Maar dit is vaak een standaard verzekering. Extra dik glas, bewerkt glas, glas in lood of grote glasoppervlakten vallen dan buiten de dekking. Wanneer uw woning dit duurdere of bijzondere glaswerk bevat, kunt u beter een aparte glasverzekering afsluiten. En als u in een relatief dure woning woont, kan een losse glasverzekering voordeliger zijn dan meeverzekeren op de woonhuispolis.

Een glasverzekering vergoedt ruitbreuk. Krijgt u schade en moet u een noodvoorziening plaatsen om verdere schade te voorkmen? Dan zijn deze kosten vaak meeverzekerd. Let op! Het verzekerde glas moet bedoeld zijn om licht door te laten. Een kristallen vaas of een spiegel is dus niet gedekt.

Verzekeraars sluiten vaak bepaalde vergoedingen uit:

De premie

De premie is afhankelijk van het aantal kamers in de woning, wel of geen dubbel glas en glassoort. Soms wordt de premie gebaseerd op de oppervlakte per ruit.